Sarah Marie Østergaard

 

 Home Up

 

18. november

Der har været forældremøde i vuggestuen - så nu er vi officielt blevet nogle af de resource stærke forældre, der kræver, at deres børn får særbehandling i daginstitutionerne...

 

30. oktober - 7. november

1. november 2004

Sarah 1 år

HURRAAAAA - HURRAAAAA - HURRAAAAAAAAA!!

Efter en lang togtur med en syg lille pige var vi meget glade da vi blev hentet af oldefar i Ringkøbing og endelig var fremme i sommerhuset i Hvide Sande lødag eftermiddag.

Søndag var der fødeslsdagsfest i sommerhuset med bedstemor og farfar, mormor og bedstefar, oldemor og oldefar fra Silkeborg, oldemor fra Randers, faster Tine og Thomas, morfar, onkel Kenneth og Anja. Onkel Brian og tante Vibeke, kusine Emma og kusine Karoline kunne desværre ikke komme fordi Brian var syg med nyresten - av av.

Vi hyggede os rigtigt og Sarah fik en masse fine gaver. Vejret var super dejligt så vi gik en lang tur ved stranden - det kan I se i fotoalbummet.

Mandag - Sarah's fødelsdag - kørte farfar os til Søndervig hvor vi skulle bo i Morfars ferielejlighed resten af ugen. Om eftermiddagen fik Sarah dog så meget feber igen, at vi måtte ringe efter oldefar, der kørte os ind til lægen i Ringkøbing. Lægen fandt ud af, at Sarah havde fået skarlagensfeber og skulle have penicilin. Det var først om aftenen, at vi rigtig kunne slappe lidt af og tænke på alt det der var sket den dag for et år siden og alt det der var sket siden...

Tirsdag havde Sarah det heldigvis allerede meget bedre og vi kunne komme i badeland - det synes Sarah var helt fantastisk...

Tirsdag eftermiddag og aften havde vi besøg af oldemor og oldefar.

Onsdag havde vi lånt  Oldefars helt nye bil - den havde ikke engang kørt 1000 km. Vi kørte til Esbjerg og besøgte Jacob i banken.

Torsdag var vi ude og spise frokost med oldemor og oldefar og fredag eftermiddag kom farfar og hentede os.

Lørdag formiddag var vi ude og besøge oldemor i Frederiks og om eftermiddagen var vi ude ved kusine Emma og kusine Karoline - som i kan se i fotoalbummet har onkel Brian en meget stor murebalje, som alle tre piger kan være i bad i på en gang.

Søndag aften var vi hjemme igen efter en dejlig uges ferie...

 

 

29. oktober

Sarah var i dag på Frederiksberg Rådhus for at se sine forældre blive gift. Vi havde ikke inviteret så mange, da vi regner med at skulle giftes rigtigt i en kirke engang og have en kæmpe fest. Vi turde dog ikke lade være med at invitere hendes bedsteforældre...

Nåhja...så sluttede vi dagen af med at være til vagtlægen med Sarah...

 

21. oktober

"I dag er det faster Tines fødselsdag - HURRAA - HURRAA - HURRAAAAA"

 

20. september

I dag er Sarah startet i Vuggestuen Pelikanen, der ligger kun fem minutter fra hvor vi bor. Hun skal gå på "Blå Stue" sammen med Marie fra mødregruppen.

 

16 - 19. september

"I dag er det Bedstefar-Viborgs fødselsdag - HURRAA - HURRAA - HURRAAAAA"

I forbindelse med Bedstefar-Viborgs 50 års fødselsdag var vi først i Viborg og fejre det om torsdagen og på Møgelø og fejre det i weekenden. I fotoalbummet kan I se, at Sarah særligt nød at være sammen med Onkel Kenneth. Det var nu ellers ikke fordi det var opmærksomhed der manglede...

 

13. september

Sarah er nu blevet 10 ½ måned. Hun spiser næsten alt vi serverer for hende og trives i bedste velgående. Hun kravler rigtigt stærkt og har fået fire tænder. Hun rejser sig op af alting, men er heldigvis dygtig til at sætte sig ned igen bagefter uden at falde alt for tit. Hun sover på sit eget værelse som vi efterhånden har fået indrettet til et rigtigt børneværelse. Selvom hun har en masse legesager er det dog stadig sjovere at få lov til at tømme kassen med reklamer eller pille ved fars guitar, der siger sjove lyde. Hun kan godt lide at gå rundt, hvis hun får lov at holde i et par fingre, men det kniber stadig lidt med balancen. Hun er begyndt at pege på ting hun finder interessante og siger "va-de" (det synes hendes mor og far ihvertfald, at hun siger).

I juli var vi på weekend ude på farmen hos Mormor og Bedstefar hvor Sarah fik lov til at klappe en høne. Lørdag eftermiddag var vi et smut i Silkeborg til Emmas 3 års fødselsdag men ellers nød vi bare det gode vejr. Om søndagen var Sarah ude og køre traktor sammen med Bedstefar og om eftermiddagen kørte vi hø ind.

Vi har også været et par dage i sommerhus med Familien Morberg Bentzen-Jensen bestående af Hr. og Fru Bentzen-Jensen samt Mille og Oliver. Det var rigtigt dejligt vejr men desværre var der alt for mange brandmænd i vandet til at man kunne bade rigtigt. Heldigvis havde Fru Bentzen-Jensen købt et badebassin til haven hvor Mille, Oliver og Sarah kunne boltre sig. 

Siden sidst har vi også haft sommerferie - desværre ikke mens det var rigtigt godt vejr. Første uge blev brugt sammen med oldemor, oldefar, Faster Tine og Thomas. Vi var i Zoologisk have og hygge os rigtigt. I weekenden var vi på camping med Bedstemor, Farfar, Onkel Brian, Tante Vibeke, Kusine Emma, Kusine Karoline, Faster Tine og Thomas. Vi sov i telt på Karise camping og i haven hos Bo og Lis, hvis bryllup vi var til om lørdagen. Hele ugen efter var vi alle tre syge og Sarah fik mellemørebetændelse, feber og tre tænder på to dage. Det blev dog til en tur til Malmø, hvor vi shoppede hele dagen, spiste lagkage og var på McDonalds.

Sarah skal snart starte i vuggestuen Pelikanen, så der har vi været henne på besøg et par gange. Vi tror Sarah glæder sig meget, men det er der nok mere om  næste gang, vi får skrevet her på siden...

 

24. juni

Siden sidst har Sarah været vidt omkring. Hun har bl.a. været på Møgelø for at fejre fars fødselsdag. Hun blev passet af Bedstemor mens mor og far festede natten lang. Weekenden efter var hun på camping i Esbjerg sammen med Bedstemor, farfar og faster Tine mens mor og far var til bryllup hos Jacob og Marie.

Dagen efter vi kom hjem fra camping fløj vi alle tre til Madeira. Det var en lang flyvetur men Sarah tog det rigtig fint. Temperaturen lå på 23-24 grader om dagen, så det var ikke for varmt for hende. En uge på fem-stjernet hotel var lige hvad vi kunne klare - god service - god mad. Desværre går sådan en uge jo alt for hurtigt.

Sundhedsplejersken Eva var her i sidste uge for at se til Sarah og for at lave en Boel-prøve. Prøven består af en høreprøve, en koncentrationsprøve, en motorikprøve og en synsprøve - behøver vi at sige, at hun bestod med glans? Hun vejer nu 7500 gram og er 69 cm lang.

Sarah spiser gerne grød og nu også med grøntsager. Kartofler kan hun derimod ikke lide, ikke engang nye kartofler fra Løvel. Vi er også så småt begyndt med rugbrødshapsere.

Sarah er vokset ud af familiens gamle barneseng, så vi har købt en fin hvid tremmseng til hende. Hun har kun sovet i den en nat, men hun har sovet godt.

21. april

Vi har årskort til zoologisk have, så sidste weekend tog vi afsted i det gode vejr for at hygge os og se en masse flotte dyr. Sarah startede turen med at sove, men vågnede dog op og kom op at sidde i barnevognen. Hun gider ikke længere ligge nede i barnevognen når hun er vågen, så er det meget sjovere at kunne sidde og kigge ud. Hun nød det også meget, men blev også hurtig træt af alle de nye indtryk. Vi gik igennem Frederiksberg Have hjem - det er en dejlig stor park ikke så langt fra Schneekloths Vej. Vi mødte Louis fra mødregruppen (og selvfølgelig også hans forældre) - han var allerede kommet i klapvognen, men han er også en måned ældre end Sarah. Da vi kom tilbage gik vi en tur i baghaven for at lege. Hun prøvede både gyngen og rutsjebanen.

I dag har vi købt en klapvogn til Sarah. Det var egentlig ikke meningen at vi ville have haft en endnu, men der opstod en mulighed for at få den perfekte klapvogn, som lever op til de krav, som vi stiller. Den hedder Emmaljunga Edge, og den har en masse gode detaljer, såsom god varekurv, (der kan være en sportstaske når vi skal til Jylland og en masse indkøb)og et svingbart styr, så man kan ændre sidderetning med et "svup"(meget smart!).

14. april

Sidste gang skrev vi jo at Sarah var ved at få en tand -  det er vist så meget sagt for vi kan ikke se den mere - meget mystisk! Nå, men den dukker nok op en gang! Sarahs bedsteforældre og oldeforældre (Hanne og Oluf, Poul og Gunhild) var på besøg to dage i påsken. Det var dejligt at se dem alle igen, og vi tror også, at de var spændte på at se os og ikke mindst dejlige Sarah-musen. Vi lavede faktisk ikke andet end at spise og spise og spise - men det kan jo også være rigtig hyggeligt.

I dag var Sarah til fotografen ude i børnebutikken Babysam. Det er gratis at blive fotograferet, så vi skal kun betale for selve billederne hvis vi vælger at bestille nogle - fin ordning. Desværre lykkedes det ikke at indsætte billederne i fotoalbummet, men der er heldigvis andre billeder at kigge på ;-).

3. april

Sarah har fået en tand - eller det vil sige, at man kan se meget lidt af en tand. Hun har også haft feber, været pylret, så det hele passer meget godt. Hun sidder konstant med enten legetøjet eller fingrene inde i munden - det klør jo nok lidt!

I går d. 2 april var hun til 5 måneders tjek ved lægen, og det gik heldigvis godt. Hun vejer nu 6,3 kilo og er 65 cm lang. Lægen sagde, at Sarah er en veludviklet pige, som er stærk og meget opmærksom. Derudover blev hun vaccineret - det tog hun fint, men hun var dog lidt pylret senere på dagen. ;-(

Hun sover selvfølgelig stadigvæk igennem - fra ca. 21.00 - 06.30 (nogle gange til kl. 07.00), det er dejligt - dermed er vi også mere friske om dagen ;-).

1. april

I dag har vi haft besøg af mødregruppen. Uheldigvis var der to afbud, så vi var "kun" fire mødre og fire babyer. Men det var rigtig hyggeligt og inden vi fik set os om, var der gået 3 timer. Der er også nogle få billeder fra denne dag under fotoalbummet.

23. marts

Ja, det er jo ved at være et stykke tid siden sidst at denne hjemmeside er blevet opdateret  - so here goes...  Sarah er blevet rigtig glad for at vende sig (fra mave til ryg) - hun har også fundet ud af at man kan vende sig fra ryg til mave, men det gider hun vist ikke - hun kan dog også kun komme om på siden.

Hun har endvidere taget godt på efter at hun er begyndt at få grød, vælling og modermælkserstatning - hun trives i hvertfald fint - og har da også fået flere gode elastikker på arme og ben. Hvor mange kilo det er blevet til ved vi dog ikke, men vi skal til 5 måneders undersøgelse d. 2 april, så der får vi det at vide.

I søndags (21/3) var vi til Henriettes (barnepige og ven) fødselsdag og Sarah klarede det fint - som hun plejer. Henriette havde dækket op med hjemmebagte boller, lagkage, kagekone og slik en masse. Dejligt - lidt synd at Sarah var for lille til at smage.

I går (22/2) var mor lidt syg og derfor fik vi lov til at gå på McDonald's. Sarah fik hverken burger eller pomfritter, men fik da lov til at smage isen - hun syntes vist at mælken var blevet lidt tyk...

Ellers går det fint - Sarah er en kæmpe grinebidder - hun har det godt så længe hun får noget at spise, en ren ble og sit yndlingslegetøj. Hvem sagde at det var hårdt at få børn??? ;-)

12. marts

Sarah trillede for første gang fra mave til ryg - hun var tydeligvis stolt, så fandt hun nemlig en måde så hun slap for at ligge på maven.

8. marts

Mos ud over det hele! Risgrød med pære ser ud til at blive en af Sarahs helt store favoritter - hun så i hvert fald ud til at nyde det. Efterfølgende var et bad dog ganske tiltrængt som det også kan ses på billederne.

6-7. marts

Hele den lille familie har i weekenden været på fedet i Helsingør med onkel Jesper (fars gamle studiekammerat). Endvidere har mor og far ordnet soveværelse igen - de var vist ikke blevet helt færdige...

2. marts

Sundhedsplejersken var her idag for at snakke mos, grød og vælling. Samtidig vejede hun Sarah, der nu vejer 5600 gram. Hun er ca. 64 cm lang, dvs hun har taget 3000 gram på og er vokset 15 cm. Sarah var så dygtig at tisse ud over det hele, da hun blev undersøgt af sundhedsplejersken. Efter aftale med sundhedsplejersken vil vi begynde at give Sarah flaske.

22. februar

I dag blev Sarah døbt. Som det ses på billederne under februar så hun fantastisk dejlig ud. Hun strålede som en lille prinsesse og mor og far var meget stolte. Dagen gik fantastisk godt. Det sneede da vi tog afsted til kirken men heldigvis skinnede solen senere på dagen. Sarah opførte sig meget eksemplarisk i kirken. De første ti minutter sad hun bare og kiggede lige så stille, hvorefter hun faldt i søvn. Hun vågnede op under selve dåbsritualet, hvor hun smilede og storcharmerede præsten. Hun græd ikke en eneste gang - stor pige! Resten af dagen forløb også perfekt. Vi havde et hold venner, som styrede slagets gang i køkkenet, så vi kunne slappe af og nyde dagen. Mens vi spiste sov Sarah i dåbskjolen i farfars seng - vi vækkede hende dog, da vi skulle have kaffe - gæsterne skulle jo også nå at opleve hende lidt.  Hun fik nogle rigtig gode gaver, bl.a. penge, en Tripp Trapp høj stol, sølvbestik og en masse andre fantastiske gaver.

16. februar

I dag besøgte Sarah sin veninde Marie. De legede bl.a. sammen på legetæppet og studerede hinanden mens de blev puslet. Sarah fik også lov til at se de flotte billeder fra Maries dåb - nu er det jo snart hendes tur til at få dyppet håret.  

14. februar

Endnu en prinsesse er født! Sarahs kusine Karoline er idag kommet til verden på Silkeborg sygehus kl. 00.42. Hun vejede 3500 gram og målte 54 cm. Så nu er Sarah ikke længere den bette i familien. Der ligger billeder under februar 2004. Er hun ikke bare dejlig??

12. februar

Sarah er blevet en tv-stjerne! I dag var hun med i tv-programmet Lægens Bord, som en del af en reportage om nakkefoldsscanning. Journalisten og kameramanden filmede hende i starten af november, hvor vi stadig lå på sygehuset. Hun må have været ca. 3 dage gammel - den lille prinsesse. Vi kunne rigtig se, hvor lille hun var dengang - der er godt nok sket meget siden. Både mor og far var naturligvis meget stolte af deres lille prinsesse og fik da også ringet rundt til samtlige bedsteforældre, så de kunne få optaget deres barnebarn på video. En stor dag for alle...

8. februar

I dag har hele familien Østergaard/Pedersen været i kirke for at overvære en barnedåb. Det var Sarahs lille veninde Marie, født den 17. oktober 2003, som skulle døbes. Sarah og Marie kender hinanden fra mødregruppen og elsker at ligge og pludre sammen. Sarah opførte sig eksemplarisk i kirken - der kom ikke en lyd fra hende - bortset fra grine-lyde på vej ud af kirken. Hun storcharmede samtlige kirkegængere - man skulle tro at det var hende der var dagens hovedperson. Det kunne man dog ikke sige om Sarahs veninde Marie, som åbenbart ikke brød sig om at blive døbt...

Far har tømmermænd idag - han var ude at fejre Jespers 30 års fødselsdag i går aftes. Selvom han ikke kom særlig sent hjem, så var den vist slem nok alligevel... Far kunne ihvertfald ikke skifte ble i dag uden at være bange for at brække sig. Stakkels far...

5. februar

Sarah blev vejet idag hos Sundhedsplejen fordi moren var usikker på om Sarah tager nok på i vægt. Vi tog afsted sammen med Pernille fra mødregruppen og hendes lille datter Marie.  Sarah vejer nu 4950 gram - ikke helt nok, men som sundhedsplejersken sagde så ser hun jo super dejlig ud med elastikker, dobbelthager og de kæmpe smil hun sender til alle og enhver. Endvidere sagde hun, at det ikke er alle børn der behøver at ligne Michelin mænd. Sarah er perfekt som hun er...  Som om vi ikke vidste det... hi hi...

Bedstemor i Silkeborg har fået syet dåbskjolen færdig og den er nu blevet afleveret til morfar i Herning, så han kan gøre den pæn i stand. Vi er meget nysgerrige efter at se den, men vi må vente med tålmodighed til vi kommer hjem til Silkeborg om ca. 14 dage. Vi har dog set et billede af den, og den er super fin!

Ellers går det godt med Sarah - hun er begyndt at kunne lide at ligge på maven (før gad hun ellers kun et par minutter ad gangen) og hun er meget tæt på at kunne trille. Hun løfter hovedet højt og smiler altid. Hun er bare en super dejlig pige. Desværre er hun ved at miste noget af sit fine fine hår på baghovedet - hun ligger altid og gnider hovedet ned i madrassen - frem og tilbage, frem og tilbage...

2. februar

I dag var det tid til 3 måneders vaccinationen og vi var alle tre meget spændte på hvordan lille Sarah ville tage det - om hun ville skrige uhæmmet i lang tid eller hun var en modig lille pige. Heldigvis græd hun kun i små 3 sekunder og bagefter storsmilede hun igen.  Så moren var unødvendig bekymret for sin lille pige...igen.   Hun klarede det bare så flot! Derudover storcharmerede hun både sygeplejeske, læge, lægesekretær  og andre patienter - den lille charmetrold!

Derudover mødte Sarah og mor deres net-mødregruppe. Vi mødtes på Halmtorvet i Kbh og fik en lækker brunch. Sarah opførte sig eksemplarisk og vågnede først efter, at mor var færdig med at spise - super velopdraget pige...

1. februar

I dag har vi ryddet op på Sarahs værelse, så det er klart når hun en dag bliver stor nok til at sove for sig selv.  Det var efterhånden blevet til lidt af et pulterkammer.

Sarah er i dag 3 måneder gammel - hun er efterhånden blevet en meget stor pige. Vi har sunget fødselsdagssang for hende - det virkede dog ikke som om at hun syntes at vi sang særlig godt! Oldemor i Randers har forresten fødselsdag idag - hun fylder 77 år.... tillykke!!!

31. januar

Onkel Kenneth var på kort visit i dag.

22-25. januar

I denne weekend var vi hjemme hos bedstemor og farfar. Vi besøgte desuden mormor og bedstefar i Viborg. Mor skulle til en forsinket julefrokost, mens far passede Sarah.